Adresa de email

Despre protectia copilului in Suedia

Cred ca deja toata Suedia – ma refer la romanii stabiliti acolo – au ramas socati de drama unei familii care in 2013 a ramas fara cei trei copii, care au fost luati pe nepusa masa din sanul familiei. Ca sa va faceti o impresie corecta ar trebui sa stiti ca familia de romani era stabilita in Suedia de peste patru ani, iar copii lor erau de varste foarte mici, cel mititel doar de un an si cateva luni, mijlociul de sapte ani si cel mare de zece ani. Problemele au venit de la cel mijlociu, care suparat pe parinti a spus la scoala ca este batut de pariniti.

 

Despre protectia copilului in Suedia

 

Ca in toate tarile nordice, si in Suedia copilul este o comoara a statului, parintii nefiind sitiuati chiar intr-o pozitie favorabila. Evident aici este vorba de angajatul care-si face treaba dupa buchia cartii, ne referim evident la cei de la “Protectia sociala”, care nu analizeaza situatia la fata locului, ci mai intai iau copilul – sau copii – de la parinti si apoi spre deosebire de Romania unde totul se rezolva in maxim cinci zile – procesul poate dura mai multe luni.

 

Asa a stat situatia si in cazul sotilor Patrulescu, care dupa peste o luna si jumatate au ajuns sa se planga la Pro TV pentru ca nu stiau nimic despre copii lor. Nu am mai aflat nimic despre acest caz de la sfarsitul anului 2013. Dupa ce povestea a fost facuta publica, autoritatile suedeze au recunoascut ca nu au dovezi care sa-i acuze pe cei doi romani, insa si asa nu au facut nimic care sa duca la elucidarea cazului. Abia de sarbatori, pe 30 decembrie au reusit cei doi soti sa vorbeasca cu copii pe skype.

 

O problema si mai grava este aceea ca minorii nu se simt nici pe departe “acasa” in centrele de plasament, deci aveti grija cum va educati copii inainte de a va stabili in Suedia! Puteti vedea pe YouTube cum au stat treburile aici.

 

Despre protectia copilului in Suedia